Ecobouwmaterialen heeft voor u de volgende artikelen

Saneerpleisters

Een saneerpleister wordt gebruikt als basislaag voor leem of kalkpleisters op binnenmuren. Op buitenmuren word deze onderaan op de gevel geplaatst.

Een saneerpleister is een vochtzuigende pleister op basis van cement, die ervoor zorgt dat het vocht dat zich in de muur heeft gezet, er wordt uitgetrokken. Dit vocht wordt dan op zijn beurt naar buiten geleid zonder aantasting van de binnenafwerking. Deze basis beschermt je gevelmuur tegen het verval van het stuc- en metselwerk (door zoutkristallisatie). Perfect voor verwerking in vochtige ruimtes en kelders.

Als er geen saneerpleister gebruikt wordt als basislaag, zal het water zich opslaan in de muur en zal dit het pleister-of stucwerk aantasten, waardoor er zout- en vochtvlekken kunnen ontstaan. Een baksteen verliest zijn lichte poreusheid door de opstapeling van zoutkristallen die aanwezig zijn in waterdamp, waardoor het vocht niet meer weg kan na verloop van tijd.

Door zijn hoge poreusheid heeft deze pleister een hoge dampdoorlaatbaarheid en wordt het water naar buiten geleid. Het onttrekt als het ware het opgeslagen water uit de muur, waardoor de vochtopslag vermindert.

De ondergrond moet gereinigd worden vooraleer je de pleister kan aanbrengen. Al het oude pleisterwerk en/of schilderwerk dient verwijderd te worden, alsook de eventuele aanwezige van mossen. Als dit gebeurt is is het aangeraden om nog eens met een staalborstel over de ondergrond te gaan.

Na de reiniging van de muur kan de saneermortel handmatig of machinaal aangebracht worden. Hierna kan de mortel / pleister uitgestreken worden om zo het gewenste egale effect te verkrijgen. Nadien kan je de pleister op de muur met behulp vaneen pleisterspons extra bevochtigen zodat deze compacter wordt.

Cookies | Uw privacy | Ecobouwmaterialen is onderdeel van EXZO