Ecobouwmaterialen heeft voor u de volgende artikelen

€ 49,15

€ 46,80/ m²

Fermacell vloerplaat

Nieuw in ons gamma zijn de Fermacell gipsvloerplaten. Deze gipsvezelplaten zijn heel gemakkelijk te plaatsen wat resulteert in een snelle opbouw. Deze vloergipsplaten zijn zwevend te plaatsen op een vlakke ondergrond of op egalisatiekorrels. Dankzij de liplapverbinding van 5 cm schuiven de platen mooi over elkaar. Je bevestigt ze aan elkaar door lijm op de lip te doen. Vervolgens voorzie je nog een extra bevestiging door middel van schroeven. Vergeet niet om langs de kanten (tussen de vloerplaten en de muur) een randstrook te voorzien, bv. uit minerale wol, om storend geluid tegen te gaan. Alleen zo zal je een stille ruimte bekomen. Heb je reeds vloerverwarming aangelegd? Geen probleem! Deze platen zijn perfect te combineren met vloerverwarming. De vloerplaten uit gipsvezel kan je verder afwerken met een vloerbedekking naar keuze. Bij ons heb je de keuze tussen gewone vloerplaten uit gipsvezel of vloerplaten uit gipsvezel inclusief extra isolerende houtvezelplaat voor extra thermische en akoestische isolatie.

Meer informatie »
promo

€ 16,10

€ 15,35/ m²

Fermacell wandplaat

De gipsvezelplaten zijn onze standaardplaten als afwerkplaat. Naast de ecologische meerwaarde hebben deze platen niet alleen een véél grotere stevigheid, maar hebben ze tal van andere voordelen: 100% recycleerbaar, bruikbaar in natte ruimtes, brandwerend, geluidwerend, oersterk, ... Deze voordelen komen vooral dankzij de opbouw van deze gipsplaat. In tegenstelling tot gipskarton, waarbij het gips voorzien is van een kartonlaag, bestaan onze gipsvezelplaten uit een homogene mengeling van gips en cellulose. Cellulose komt voort uit gerecycleerd papier. Het grootste voordeel is zijn grotere sterkte, waardoor hij véél meer gewicht kan dragen dan een gipskartonplaat. Er is zelfs geen dubbele plaat nodig. Men kan de gipspanelen zowel op wanden als plafonds plaatsen en direct afwerken onder de vorm van bepleisteren, beschilderen, betegeling of behangen. Twee versies: - De gewone gipscelluloseplaat heeft rechte kanten en wordt verlijmd met een voeglijm. - De gipscelluloseplaat type Ak heeft schuine kanten en dienen met een wapeningsnet aan elkaar bevestigd en bezet met een pleister.

Meer informatie »

Gipsvezelplaten

Een gipsvezelplaat of een gipskartonplaat?

Daar waar een gewone gipskartonplaat bestaat uit gips met een afwerkingskarton, bestaat de gipsvezelplaat van Fermacell uit een mix van gips en cellulose vezels. Cellulosevezels worden verkregen uit gerecycleerd papier. Deze gips en cellulosevezels worden gemengd met water en onder hoge druk geperst tot vaste platen. Hierdoor wordt een ontzettend sterke afwerkingsplaat verkregen die ideaal is voor het afwerken van muren, wanden en plafonds. De perfecte ondergrond die nodig is voor te pleisteren, schilderen, behangen of betegelen.

Voordelen

Een heel groot voordeel van de cellulosevezels is de opvallende sterkte van deze afwerkingsplaten. Ze zijn enorm stootvast en kunnen héél wat gewicht dragen, ook als ze niet voorzien zijn van een extra houten plaat achteraan. Dergelijke opbouw is de gangbare praktijk bij een gewone gipsplaat, maar absoluut niet nodig bij de gipscelluloseplaten. Je bespaart hierdoor heel wat tijd en geld met de opbouw. Een plaat van 12,5 mm dikte kan tot 30 kg gewicht dragen op één ophangpunt. Met een hollewandplug zelfs 50 kg.

De homogene samenstelling van deze gipsvezelplaten maakt dat ze ook bestand zijn voor gebruik in vochtige ruimtes. Voor echt natte ruimtes wordt dan weer best een cementgebonden plaat gebruikt.

Gipsvezelplaten zijn geluidswerend, brandwerend en dragen bij tot een gezond leefklimaat.

Hoe te plaatsen?

Het kan bijna niet eenvoudiger zijn. je zorgt voor een houtenlatten structuur die op de muur gezet wordt, daarna worden de platen in wildverband geplaatst tegen de houtenlatten en vastgezet met vijzen.
Afwerking met een fijnplamuur en je kan starten met verven.

Er zijn twee soorten afwerkingen binnen de gipsvezel platen:
- De gipscelluloseplaat heeft rechte kanten en wordt verlijmd met een voeglijm. Deze leent zich tot een zeer snelle plaatsing.
- De gipscelluloseplaat type Ak heeft schuine kanten en dient met een wapeningsnet aan elkaar te worden bevestigd en bezet te worden met een pleister.

Cookies | Uw privacy | Ecobouwmaterialen is onderdeel van EXZO