Ecobouwmaterialen heeft voor u de volgende artikelen

€ 36,90/ m2

Pavaferm - Fermacell + Pavatex

Pavacoustic houtwolplaten zijn geluidsabsorberende panelen gecombineerd met Fermacell gipsvezelplaten. De ideale kant en klare geluidsisolerende afwerkingsplaat. Houtwol heeft enorme geluidsreducerende eigenschappen. Door de gipslaag laten deze platen toe om verdere afwerkingen te doen zoals schilderen, licht bepleisteren en behangen. De akoestische panelen kan je verwerken op vloeren, wanden, plafonds en onderdak. Je kan deze platen perfect gebruiken in een houtskelet- of massiefsteenbouw.

Meer informatie »

€ 20,45/ m2

Pavaplan afbouwplaat

De Pavatex Pavaplan is een HDF-paneel (High Density Fibreboard). Deze soort panelen hebben een hogere densiteit dan MDF en zijn bijgevolg dus ook sterker en drukvaster. De Pavaplan zorgt voor stabiliteit bij een houtskeletbouw en is dampopen maar toch luchtdicht op voorwaarde dat ze op de juiste manier verwerkt worden. De platen worden door middel van nietjes of nagels bevestigd op het houtskelet. Tape de naden en aansluitingen af voor volledige luchtdichtheid. Doordat deze platen vervaardigd zijn uit houtvezels, zijn deze dampopen en dragen ze dus bij aan een gezond leefklimaat binnenshuis. De combinatie met andere platen van uit het Pavatex gamma is uiteraard mogelijk! De Pavatex Pavaplan bieden wij aan in een dikte van 8 mm en in formaat 282 x 187,2 cm. Deze HDF-plaat verkopen wij enkel per palet van 25 platen. Per palet kan je ongeveer 132 m² bezetten.

Meer informatie »

Houtvezelplaten

Pavaroom: een isolerende afwerkingsplaat met damprem

Pavaroom is een afbouwplaat voor het afwerken van borstweringen, dakvlakken, binnenmuren, scheidingswanden en het isoleren van buitenwanden aan de binnenzijde.

De veer en groefverbinding rondom de plaat maakt een snelle plaatsing mogelijk op een houten constructie met een maximale rasterafstand van 800 mm. De cachering aan weerszijden van de plaat maakt het mogelijk Pavaroom in te zetten als dampremmende en luchtdichte laag.

Bij het verkleven van de naden met de Pavatex Systeemlijm is er geen bijkomende damprem/luchtdichtende laag meer nodig voor het dak gevuld met nagroeibare/teeltbare isolatie. Daardoor zijn er tot 3 arbeidsgangen minder nodig dan bij de toepassing van een gipsplatenafwerking. Zeker in 30 mm is de plaat beduidend lichter en makkelijker te hanteren. Tegelijkertijd garandeert Pavaroom een bijkomende akoestische en thermische isolatie in winter en zomer.

Afwerking?

Deze houtvezelplaat met witte celluloselaag hoeft niet noodzakelijk verder afgewerkt te worden. Bij verwerking op zolderruimtes krijg je meteen een mooie witte ruimte, ook al zijn de veilingkanten niet opgevuld.

Wens je de platen toch af te werken dienen uiteraard de veilingkanten eerst opgevuld te worden. Hiervoor hebben we een heel handige spachtelset, goed voor het kant en klaar zetten voor verder afwerking zoals pleister, behang of verven.

Als je deze panelen wenst te verven, bestrijk je de witte cachering met een heel fijne afwerkplamuur (kalkpleister Q4), net zoals bij een gipsplaat.
Kies je voor een dunne leem sierpleister (Tierrafino Duro of Finish), eerst even de witte cachering voorzien van de Tierrafino Contact hechtprimer.

Plaatsing

De platen worden rechtstreeks op een houtenlatten structuur gevezen, door de tand en groef gaat het plaatsen snel en eenvoudig. Hou wel rekening met een wildverband zodat de groeven niet op elkaar vallen. De montage van de 30 mm dikke platen gebeurt met gefosfateerde trompetschroeven >=55 mm of met verzinkte nieten van 60 mm lang, rugbreedte 10-11 mm. Voor de 60 mm raden we schroeven aan van >=100 mm.
Het vastnieten/schroeven gebeurt op een draagkrachtige houtconstructie met een maximale afstand van 800 mm. In theorie is de maximale bevestigingsafstand is 150 mm met minimaal 50 mm van de plaatrand.

Cookies | Uw privacy | Ecobouwmaterialen is onderdeel van EXZO