Ecobouwmaterialen heeft bij Buitenisolatie de volgende productgroepen

Buitenisolatie

Isolatie plaatsen aan de buitenzijde van de woning, zorgt voor een ononderbroken thermische laag over de gehele constructie. Dit doorbreekt mogelijke koudebruggen die door de constructie van het dak ontstaan zijn.

Daar waar de dakisolatie geplaatst wordt tussen de kepers, blijven en er steeds koudebruggen mogelijk die ontstaat door de houten constructie. Hierdoor wordt de isolatielaag steeds onderbroken. Vandaar de noodzaak om bovenop de dakconstructie een extra niet-onderbroken isolatielaag te voorzien van ca 2-3 cm dikte. Dit voorkomt condensvorming en mogelijke schimmelvorming op het timmerwerk.

Bovendien dient tijdens de constructiefase van de woning, het gebouw tijdelijk beschermd te worden tegen regen en wind. Door een waterdicht onderdak te plaatsen bovenop de constructie, wordt een 100% waterdicht en winddicht geheel bekomen, waardoor het gebouw beschermd is in afwachting van de verdere afwerking van het dak met dakpannen.

Op dezelfde manier is het best om de isolatielaag van het dak aan de buitenzijde door te trekken naar de buitengevels, om zo een echte isolatieschil rond de woning te creëren. Ook hier wordt de gevel beschermt door het waterdichte karakter van de isolatieplaten, in afwachting van een gevelsteen of een houten gevelbekleding.

Afhankelijk van de uiteindelijke afwerking kan gekozen worden voor een isolatie laag voor een houten gevelbekleding, een stenen afwerking of een isolatielaag die meteen voorzien kan worden van een gevelpleister.

Cookies | Uw privacy | Ecobouwmaterialen is onderdeel van EXZO

Ecobouwmaterialen Nieuwsbrief
Ontvang GRATIS de Ecobouwmaterialen Nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen en handige tips!

×