Ecobouwmaterialen heeft voor u de volgende artikelen

Kalk binnenpleister

Kalkpleister is dé basispleister om binnenshuis te verwerken op de muren. Deze pleister is uitermate geschikt voor renovatie van oude muren. Kalkpleister is moeilijker te verwerken dan leem of gips. Een dikke laag kalkpleister laat je best aanbrengen door een vakman. Een dunne laag kalk van 2-3mm kan je mits enige ervaring zelf aanbrengen.

Kalkpleister is een veelzijdige pleister die perfect zonder verdere afwerking kan aarden, maar laat verder afwerking wel toe. Zo kan je op deze pleister schilderen, behangen en betegelen. Kalkpleister is milieuvriendelijk, heel ademend, makkelijk te verwerken en heeft een fijne structuur.

Een basis kalkpleister staat na plaatsing iets minder strak dan een gipspleister, dit geeft hem meteen ook zijn typische charme. Wens je hem toch spiegelglad, kan je hem afwerken met de Q4 fijne afwerkpleister voor een strak eindresultaat.

Kalk is waterbestendig, vochtregulerend en is dankzij zijn hoge pH-waarde geen voedingsbodem voor schimmels.

Deze pleister wordt vooral toegepast op volle bakstenen, cellenbeton, snelbouwstenen en betonblokken. Maar is ook geschikt voor kalkhennepbeton, Argio leemstenen of Isohemp kalkhennepblokken.
Let echter wel op dat je deze pleister niet op gipsplaten of op met oude gips bepleisterde ondergronden of op alle beschilderde en gehydrofobeerde (waterwerend gemaakte) ondergronden zet.

Maak eerst de ondergrond zuiver en stofvrij. Ook holtes in de muur dienen eerst opgevuld te worden vooraleer je de pleister aanbrengt. Nadien kan je overgaan tot het bepleisteren.

Cookies | Uw privacy | Ecobouwmaterialen is onderdeel van EXZO