Ecobouwmaterialen heeft voor u de volgende artikelen

Prijs op aanvraag

Tierrafino Base Bruin - basisleem bruin S2

Tierrafino Base bruin bevat zand, klei en silt (de tussenvormen van zand en klei en het eigenlijke bindmiddel tussen de twee). Het zijn gezeefde, gesorteerde maar vooral volledig natuurlijke oppervlaktegrondstoffen. Tierrafino Base bruin is geheel vrij van schadelijke stoffen en heeft geen afval: door de leem weer nat te maken, kan je hem hergebruiken en heeft dan ook geen houdbaarheidsdatum. Alleen toepasbaar in het interieur. Tierrafino Base bruin is een basispleister met bruine kleur en wordt meestal geplaatst op een stenen muur (baksteen of ongebakken leemsteen), strobalen, kalkhennepblokken, rietmatten of houvezelisolatieplaten (behalve de waterwerende platen). Hardheid is vergelijkbaar met kalkpleister. Tierrafino absorbeert door zijn eigenheid maar ook door zijn textuur echo-geluiden en het vermindert de kans op organismen die vocht nodig hebben zoals schimmels. Metingen hebben uitgewezen dat in lemen huizen de relatieve vochtigheid steeds stabiel blijft.

Meer informatie »

Prijs op aanvraag

Tierrafino Base Oker - basisleem oker S1

Tierrafino Base bevat zand, klei en silt (de tussenvormen van zand en klei en het eigenlijke bindmiddel tussen de twee). Het zijn gezeefde, gesorteerde maar vooral volledig natuurlijke oppervlaktegrondstoffen. Tierrafino Base is geheel vrij van schadelijke stoffen en kent geen afval: door de leem weer nat te maken, kan je hem hergebruiken en heeft dan ook geen houdbaarheidsdatum. Alleen toepasbaar in het interieur. Tierrafino Base is een basispleister en wordt meestal geplaatst op een stenen muur (baksteen of ongebakken leemsteen) , strobalen, kalkhennepblokken, rietmatten of houvezelisolatieplaten (behalve de waterwerende platen). De Hardheid is vergelijkbaar met kalkpleister. Tierrafino absorbeert door zijn eigenheid en textuur echo-geluiden en het vermindert de kans op organismen die vocht nodig hebben zoals schimmels. Metingen hebben uitgewezen dat in lemen huizen de relatieve vochtigheid steeds stabiel blijft.

Meer informatie »

Prijs op aanvraag

Tierrafino Base Rood - basisleem rood S1

Tierrafino Base Rood bevat zand, klei en silt (de tussenvormen van zand en klei en het eigenlijke bindmiddel tussen de twee). Het zijn gezeefde, gesorteerde maar vooral volledig natuurlijke oppervlaktegrondstoffen. Tierrafino Base Rood is geheel vrij van schadelijke stoffen en kent geen afval: door de leem weer nat te maken, kan je hem hergebruiken en heeft dan ook geen houdbaarheidsdatum. Alleen toepasbaar in het interieur Tierrafino Base Rood is een basispleister in de rode kleur en wordt meestal geplaatst op een stenen muur (baksteen of ongebakken leemsteen) , strobalen, kalkhennepblokken, rietmatten of houvezelisolatieplaten (behalve de waterwerende platen). De Hardheid is vergelijkbaar met kalkpleister. Tierrafino absorbeert door zijn eigenheid en textuur echo-geluiden en het vermindert de kans op organismen die vocht nodig hebben zoals schimmels. Metingen hebben uitgewezen dat in lemen huizen de relatieve vochtigheid steeds stabiel blijft.

Meer informatie »

Prijs op aanvraag

Tierrafino Base S2 Lichtbruin - basisleem lichtbruin S2

Tierrafino Base lichtbruin bevat zand, klei en silt (de tussenvormen van zand en klei en het eigenlijke bindmiddel tussen de twee). Het zijn gezeefde, gesorteerde maar vooral volledig natuurlijke oppervlaktegrondstoffen. Tierrafino Base lichtbruin is geheel vrij van schadelijke stoffen en heeft geen afval: door de leem weer nat te maken, kan je hem hergebruiken en heeft dan ook geen houdbaarheidsdatum. Alleen toepasbaar in het interieur. Tierrafino Base lichtbruin is een basispleister met lichtbruine kleur en wordt meestal geplaatst op een stenen muur (baksteen of ongebakken leemsteen) , strobalen, kalkhennepblokken, rietmatten of houvezelisolatieplaten (behalve de waterwerende platen). Hardheid is vergelijkbaar met kalkpleister. Tierrafino absorbeert door zijn eigenheid maar ook door zijn textuur echo-geluiden en het vermindert de kans op organismen die vocht nodig hebben om te gedijen hebben zoals schimmels. Metingen hebben uitgewezen dat in lemen huizen de relatieve vochtigheid steeds stabiel blijft.

Meer informatie »

Prijs op aanvraag

Tierrafino Base Wit - basisleem wit S1

Tierrafino Base Wit bevat zand, klei en silt (de tussenvormen van zand en klei en het eigenlijke bindmiddel tussen de twee). Het zijn gezeefde, gesorteerde maar vooral volledig natuurlijke oppervlaktegrondstoffen. Tierrafino Base Wit is geheel vrij van schadelijke stoffen en kent geen afval: door de leem weer nat te maken, kan je hem hergebruiken en heeft dan ook geen houdbaarheidsdatum. Alleen toepasbaar in het interieur. Tierrafino Base Wit is een basispleister met witte kleur en wordt meestal geplaatst op een stenen muur (baksteen of ongebakken leemsteen) , strobalen, kalkhennepblokken, rietmatten of houvezelisolatieplaten (behalve de waterwerende platen). De Hardheid is vergelijkbaar met kalkpleister. Tierrafino absorbeert door zijn eigenheid en textuur echo-geluiden en het vermindert de kans op organismen die vocht nodig hebben zoals schimmels. Metingen hebben uitgewezen dat in lemen huizen de relatieve vochtigheid steeds stabiel blijft.

Meer informatie »

Leem basispleister

Tierrafino Base is een basispleister die gebruikt wordt voor de binnenafwerking. Deze pleister kan op nagenoeg alle ondergronden geplaatst worden. Perfecte ondergronden zijn alle minerale ondergronden zoals een volle baksteen, houtwolisolatieplaten, strobalen, kalkhennepblok, rietrollen, traskalkpleisters, enz...

Deze basispleister kan meteen ook dienen als afgewerkte pleister mits meermaals te sponsen of te polieren. In dat geval kan Tierrafino Fix er op geplaatst worden om deze basislaag nog sterker te maken.
Je kan er natuurlijk ook nog een extra fijne afwerkingslaag op plaatsen zoals de Finish en de Duro afwerkpleisters of de Tierrafino I-Paint leemverf.

De Base basispleister is beschikbaar in 5 verschillende kleuren en kan gebruikt worden zowel voor droge als voor vochtige ruimtes. Leem is in een badkamer zeer vochtregulerend en perfect mogelijk zolang je hem niet gebruikt in spatzones zoals een douche of net boven de badrand : de leem zou immers wegspoelen.

Cookies | Uw privacy | Ecobouwmaterialen is onderdeel van EXZO