Ecobouwmaterialen heeft voor u de volgende artikelen

promo

€ 10,25

€ 14,00/ m²

Hunton Celit 3D - waterdichte gevelisolatie 18 mm

De Celit 3D houtvezelplaat isoleert je buitengevel en beschermt deze tegen vocht dat door de houten gevelbekleding kan binnendringen. Deze panelen van houtwol houden stof en wind tegen en zorgen bovendien voor een extra akoestische en thermische isolatie. In afwachting van de houten gevelbekleding, kunnen deze platen meerdere maanden bloot staan en blijft uw gevel bestand tegen alle weersomstandigheden. Celit 3D van Hunton is winddicht, waterdicht en beschermt tegen schimmel, insecten en knaagdieren. Celit 3D zorgt voor een aangenaam binnenklimaat door de grote dampdoorlatendheid en heeft een grote isolatiecapaciteit, met andere woorden warm in de winter en koel in de zomer. Deze platen kan je gemakkelijk bevestigen op het houten regelwerk of houtskelet dankzij de vierzijdige tand- en groefverbinding, waardoor ze mooi in elkaar passen. Opgelet: aangezien dit een tand-groef systeem is dient u steeds 4% extra te bestellen!

Meer informatie »

€ 6,70/ m²

Hunton Celit Sarket 12-18 mm - extra luchtdichte gevelisolatie

De Celit Sarket houtvezelplaat isoleert je buitengevel en beschermt deze tegen vocht en wind die door de houten gevelbekleding kan binnendringen. Deze panelen van houtwol houden stof en wind tegen en zorgen bovendien voor een extra akoestische en thermische isolatie. Heeft een extra bitumencachering gekregen. In afwachting van de houten gevelbekleding, kunnen deze platen meerdere maanden bloot staan en blijft uw gevel bestand tegen alle weersomstandigheden. Celit Sarket van Hunton is winddicht, waterdicht en beschermt tegen schimmel, insecten en knaagdieren. Celit Sarket zorgt voor een aangenaam binnenklimaat door de grote dampdoorlatendheid en heeft een grote isolatiecapaciteit, met andere woorden warm in de winter en koel in de zomer. Deze platen kan je gemakkelijk bevestigen op het houten regelwerk of houtskelet. De naden en groeven dien je dicht te tapen met luchtdichte tape.

Meer informatie »
promo

€ 8,92

€ 8,11/ m²

Pavatex Isolair - waterdichte gevelisolatie 20 & 35 mm

Deze Isolair houtvezelpanelen van Pavatex zijn waterdicht en tegelijkertijd ook waterdampdoorlatend, zodat vochtigheid van binnenuit doorheen de constructie weg kan. Ook hebben deze houtwolplaten dezelfde isolerende kwaliteiten zoals Celit 3D. Houtwolplaten worden gebruikt om de gevel te beschermen tegen weer en wind, in afwachting van de houten gevelbekleding. Daar waar bij Celit 3D bitumen heeft als binding van de houtwol, wordt bij Isolair de houtwol gebonden door latex. Deze panelen zijn heel eenvoudig te verwerken door de sterke tand- en groefverbindingen zodat er een egaal effect gecreëerd wordt. Fixatie op het regelwerk of houtskelet.

Meer informatie »

Isolatie voor houten gevel

Een extra isolatie plaat alvorens uw gevel af te werken met hout.

Celit 3D, Isolair en Pavatherm+ zijn beschermende isolerende platen, die geplaatst worden op een isolerende structuur of op een houtskelet.
Bij dergelijke structuren wordt er wollige isolatie tussen de kepers geplaatst.
Let op, deze dient absoluut onmiddellijk beschermd te worden tegen regen en wind. Door op het houten skelet een waterdichte, dampopen houtwolplaat te bevestigen, wordt de achterliggende structuur en isolatie beschermd in afwachting van de definitieve gevelbekleding met een gevelsteen of hout.
Door de bevestiging van deze ononderbroken extra laag isolatie over de constructie heen, wordt de invloed van de koudebrug van de houten constructie sterk verminderd.

Voordelen:

De laatste jaren merken we duidelijk een stijgende populariteit van houten gevelbekleding. De keuze voor deze extra isolatieplaat is dus ideaal voor dergelijke projecten:

- Wind- en waterdicht
- 3 maanden tijd om de gevel verder af te werken
- ononderbroken isolatielaag
- dampopen
- warmteregulerend
- geluidsdempend

Hoe te plaatsen?

Deze platen worden geplaatst aan de voorzijde van de houten kepers die gevuld zijn met isolatie. Het volledige oppervlak kan op een snelle manier bedekt worden dankzij een tand-groefsysteem. Nadien wordt een nieuwe houten lattenstructuur boven op de platen vastgezet met lange vijzen.
Hierdoor worden de platen meteen ook extra verankerd.
Uiteindelijk wordt de lattenstructuur wordt dan afgewerkt met de houten gevelbekleding.

Cookies | Uw privacy | Ecobouwmaterialen is onderdeel van EXZO