Ecobouwmaterialen heeft voor u de volgende artikelen

promo

€ 20,23

€ 18,35/ m²

Pavatex Pavawall - bepleisterbare isolatie 60-100 mm voor MB

Pavawall isolatiepanelen zijn sterk isolerend. Deze houtvezelplaten zijn ideaal voor het isoleren van strakke vlakke gevels met een stenen ondergrond (massiefbouw). Voor de bevestiging worden de panelen met een metselmortel zo dicht mogelijk tegen elkaar op de gevel gekleefd. Op deze isolerende platen kan de pleister aangebracht worden. In diktes 60 tot 120 mm noemen we deze Pavawall platen, vanaf 120 mm dikte noemen we deze Pavawall Smart. De plaat wordt verlijmd op de muur én mechanisch geplugd zoals andere niet-ecologische buitengevelisolatiesystemen. Het grootste voordeel van deze isolatieplaten is de hoge brandweerbaarheid. Andere eigenschappen van deze panelen zijn de dampopenheid, geluidsisolerend en de hoge warmtecapaciteit.

Meer informatie »

€ 721,15/ pallet

Pavatex Pavawall GF - bepleisterbare isolatie 80-160 mm voor HSB

Net als Diffuboard is deze Pavawall GF een zéér stevige bepleisterbare isolatieplaat. Deze platen worden vooral gebruikt als bekleding van een houtskeletbouw om nadien te bepleisteren. Hierbij worden de vaste platen geniet tegen het houten skelet om daarna te voorzien van een pleister. Toch kunnen deze platen ook gebruikt worden tegen een stenen gevel, dankzij de bijhorende pluggen. Hierdoor kan je een bestaande gevel extra isoleren aan de buitenzijde om nadien te bepleisteren. Deze dampopen Pavawall GF plaat dankt zijn grote stevigheid aan zijn opbouw en densiteit. Hierdoor is het gebruik van een extra houtvezelplaat niet nodig is om de stevigheid te garanderen en blijven we een dampopen systeem behouden. Pavawall GF heeft een hoge brandwerendheid en zorgt voor een goede geluidsisolatie. Zoals alle isolatieproducten van Pavatex zijn deze isolatiepanelen dampopen en waterwerend. Beschikbaar in verschillende diktes: 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16cm Afmeting: 145 x 58 cm Allen voorzien van een tand en groefverbinding Warmtegeleidingscoëfficiënt: 0,040 W/mK Dichtheid: 130 kg/m³ Druksterkte: 200 kPa

Meer informatie »

€ 30,50/ m²

Pavawall Smart - bepleisterbare isolatie 120-240 mm voor MB

Pavawall Smart van Pavatex zijn zeer stevige bepleisterbare isolatiepanelen en worden vooral toegepast op massiefbouw met een vlakke stenen ondergrond. Door de grotere beschikbare diktes kan een grotere isolatiewaarde bekomen worden. Voor de bevestiging worden de panelen met een metselmortel zo dicht mogelijk tegen elkaar op de gevel gekleefd en nog eens extra verankerd met isolatiepluggen. Gezien de dikte van de beschikbare platen wordt hier gesproken van Pavawall Smart. Het formaat is ook aangepast om makkelijk hanteerbaar te blijven. Het grootste voordeel van deze isolatieplaten is de hoge brandweerbaarheid en het buitenhouden van de warmte in de zomer. Andere kenmerken van de panelen: dampopen, geluidsisolerend en thermisch kwalitatief.

Meer informatie »

Isolatie om te bepleisteren

Uw gevel isoleren alvorens te bepleisteren.

Isolerende platen op basis van houtwol zorgen voor de perfecte ondergrond om te bepleisteren. Deze platen zorgen bovendien voor extra isolatie van de gevel en bescherming van de constructie achter de platen. De geschikte plaat wordt steeds bepaald op basis van de achtergrond waartegen ze geplaatst wordt: houtskeletbouw of massiefbouw. Hier kan u steeds kiezen tussen verschillende diktes. Al onze panelen hebben een hoge isolatie- en beschermingswaarde voor een houten ondergrond, alsook voor een stenen ondergrond.

Plaatsing:

De plaatsing van houtvezelblokken komt sterk overeen met de plaatsing van kalkhennepblokken. De blokken worden verlijmd op de muur met metselmortellijm. Naast deze verlijming is het belangrijk om de platen extra te fixeren met ejotpluggen (5 stuks per bloc). Bij de tweede rij zorg je voor een halfsteensverband.

Na plaatsing op de correcte manier, kunnen de platen verder afgewerkt worden met een pleister.

Cookies | Uw privacy | Ecobouwmaterialen is onderdeel van EXZO