Ecobouwmaterialen heeft voor u de volgende artikelen

Prijs op aanvraag

Tubag TKFP - fijne afwerk traskalkpleister

Traskalk fijnpleister is een samengestelde droge mortel. Deze afwerkpleister is gemaakt van fijn marmermeel in geselecteerde korreldikte variërend van 0 tot 0,5 mm, in combinatie met hydraulische traskalk en een klein deel witte cement als bindmiddel. Dit product is geschikt voor het dun bepleisteren van een ruwe ondergrond of voor het verwerken op een gladde of gesponste wand- of plafondbekleding zowel binnen als buiten. Plaats je deze fijne afwerkpleister met een blokborstel op een buitenmuur, noemen we dit de kalei-techniek of kaleien. De bepleisterde vlakken kunnen verder nog afgewerkt worden, door ze te behangen of te schilderen. Verpakking: zakken van 30 kg. Verbruik: 4kg/m²/3 mm Korrelgrootte: 0-1 mm Kleur: grijs

Meer informatie »

Prijs op aanvraag

Tubag TKP-L - basis traskalkpleister

Het meest gangbare pleisterproduct dat we aanbieden, is de lichte Tubag traskalkpleister. Dit is de basispleister voor alle pleisterwerken met kalk (ook voor herstellingen). Deze kan zowel binnen als buiten eenvoudig verwerkt worden. Deze kalkpleister met tras is geschikt voor minerale ondergronden zoals een snelbouw-of gevelsteen. Ook is de pleister geschikt voor plaatsing op strobalen, leemstenen en kalkhennepblokken. Zowel aan de buitenkant als binnen afhankelijk van waar je wil gaan tegelen. Verwerking in lagen van 15-20mm tot de vereiste dikte wordt bereikt. Het is een basispleister met een korrelgrootte van 0-2 mm en hij heeft een beige kleur. Een typische dikte voor de verwerking ervan is een laag van 15mm. Ook bruikbaar voor herstellen en opvullen van voegen.+ Eigenschappen: Kleur: grijs 30kg / zak Verbruik: 15kg/m²/15mm Korrelgrootte: 1-2 mm

Meer informatie »

Traskalk buitenpleister

Het plaatsen van een traskalkpleister/-mortel op uw gevels of muren zorgt ervoor dat deze weerbestendig worden, maar toch blijven ademen. Je kan een egaal effect creëren door de pleister op een ruwe en slecht zuigende oppervlakte te plaatsen. De traskalkpleister beschermt niet alleen je muur of gevel, maar is erg stevig waardoor er weinig kans is op scheurvormingen. Na het aanbrengen van de mortel kan deze eventueel verder afgewerkt worden door te schilderen of te betegelen. Het kan dus als een basislaag fungeren om een effen oppervlak te verkrijgen.

Tras is een natuurlijk product dat bestaat uit vulkanisch gesteente, in dit geval toegevoegd aan kalk. De toevoeging van tras aan uw pleister of mortel zal uw product verstevigen, zorgen voor een betere dampdoorlatendheid en zorgen dat de pleister makkelijker te verwerken is. Traskalk zorgt ook voor een typische grijsbeige kleur van je gevel. Deze pleister kan zowel binnen als buiten verwerkt worden.

Basispleister:

De pleister word steeds aangebracht in een laagdikte van 10 tot 20 mm. Dikkere lagen zijn niet aangeraden. Bij een tweelaags pleisterwerk dient de eerste laag goed ruw te worden gemaakt en voor het aanbrengen van de tweede laag nat te worden gemaakt. Droogtijd van de eerste laag is één dag per mm pleisterdikte. Naast een traditionele stenen ondergrond kan je deze pleister perfect op strobalen en kalkhennepblokken plaatsen. Hou hierbij rekening met iets dikkere lagen. (min 15 mm tot max 20 mm). In vele gevallen kan je hem ook als afwerkpleister gebruiken door hem verder te bewerken. Dit kan door gebruik te maken van een soort schuurspons, maar hou rekening met de korrelgrootte wat voor een minimale dikte zorgt.

Een tweede manier om de pleister/mortel aan te brengen is met een blokborstel. Deze techniek komt van het kaleien en zorgt ervoor dat de structuur van de stenen zichtbaar blijft.

Afwerkpleister:

De traskalk met fijnere korrel is ideaal als afwerkpleister. Deze korrelgrootte valt tussen 0 - 0,6 mm, hierdoor zulle de lagen veel dunner moeten worden aangebracht. Best bezet je uw muur in lagen van 2 tot 3 mm.
Cookies | Uw privacy | Ecobouwmaterialen is onderdeel van EXZO