Ecobouwmaterialen heeft voor u de volgende artikelen

Prijs op aanvraag

Quick-Mix SKS-KL - hechtmortel voor binnen

In onze ecologische denkwijze bieden wij vooral de minerale pleisters aan uit het Quick-Mix gamma: de hechtmortel is het meest dampopen en kent een natuurlijke samenstelling. Het is een duurzame en milieuvriendelijke lijm- en hechtmortel met gereduceerd cementgehalte op basis van een innovatief bindmiddelconcept dat zuinig is met grondstoffen. Deze mortel is geschikt voor de hechting en verlijming van isolatieplaten van buitenwanden. Dit product is beschikbaar in het wit en in zakken van 20 kg.

Meer informatie »

Prijs op aanvraag

Quick-Mix SKS-nature - hechtmortel voor buiten

In onze ecologische denkwijze bieden wij vooral de minerale pleisters aan uit het Quick-Mix gamma: de hechtmortel is het meest dampopen en kent een natuurlijke samenstelling. Het is een duurzame en milieuvriendelijke lijm- en hechtmortel met gereduceerd cementgehalte op basis van een innovatief bindmiddelconcept dat zuinig is met grondstoffen. Deze mortel is geschikt voor de hechting en verlijming van isolatieplaten van buitenwanden. Dit product is beschikbaar in het wit en in zakken van 25 kg.

Meer informatie »

Minerale pleisters

Wat is een minerale pleister?

Een minerale pleister bevat zand, kalk en cement.
De uit mineralen opgebouwde pleister wordt ook wel krabpleister genoemd door zijn grove, ruwe afwerking met een nagelpalet. Door deze afwerking krijgt de muur een korrelige streepstructuur. Deze pleister wordt vooral gebruikt bij renovaties en bij nieuwbouwprojecten voor de herstelling van decoratieve gevels. Zowel voor buiten- als binnentoepassingen.

Waarom kiezen voor een minerale pleister?

Een minerale pleister heeft de hoogste dampdoorlatendheid van alle pleisters. Ook is deze pleister weerbestendig, onbrandbaar, kan ze niet rotten en is ze bestand tegen schimmelvorming. Bij de keuze voor een minerale pleister kiest men vooral voor deze eigenschappen.

Hoe te plaatsen?

Vooraleer je de pleister op de muur verwerkt dient de muur volledig gereinigd te worden. Mos, stof, losse elementen en uitgroeiingen moeten verwijderd worden om tot een mooie afwerking te komen.

Als de muur volledig gereinigd is, kan je een eerste laag pleister aanbrengen, dit gebeurt machinaal (de pleister wordt op de muur gespoten). Hierna wordt de pleister uitgestreken om een egale laag te bekomen. Een wapeningsgaas wordt op de eerste laag geplaatst en wordt aangeduwd met een plakspaan.

Na het uitstrijken van het wapeningsgaas wordt er een tweede laag opgezet. Deze laag moet mooi egaal gezet worden en dit gebeurt aan de hand van een rei (soort lange spaan). Al het gereedschap dat nodig is dient schoon te zijn alvorens je ze gebruikt.

Cookies | Uw privacy | Ecobouwmaterialen is onderdeel van EXZO