Ecobouwmaterialen heeft voor u de volgende artikelen

Prijs op aanvraag

Tubag TKM - hydraulische kalkmortel met tras

Een kalkmortel wordt gemaakt op basis van tras en kalk. En is hiermee hét alternatief voor de gewone cementmortel. Door toevoeging van tras wordt de mortel steviger, ademender en flexibeler tijdens de verwerking. Hij heeft wel meer tijd nodig om uit te harden dan de gewone mortels of cement, waardoor hij langer vormbaar is. Metselen met kalk heeft bijzondere voordelen: de mortel is meer elastisch en meer dampopen dan cement. Een kalkmortel heeft hiermee exact dezelfde functie als de gewone mortels. Je kan deze mortel gebruiken voor zowel het metsen van muren, alsook voor het opvoegen van oude voegen om ze nadien te bepleisteren. Kleur: grijs. Verpakking: zakken van 25 kg.

Meer informatie »
promo

Prijs op aanvraag

Tubag TZ-O - klassieke cement met tras

Trascement is een combinatie van de klassieke cement met toevoeging van 40 % hoogwaardige tras. De toevoeging van cement bij deze metselmortel maakt hem meer waterdicht en bestand tegen hogere druk dan een klassieke kalkmortel. Toch verkiezen wij eerder te werken met een zuivere kalkmortel zonder toevoeging van cement, en deze trascement enkel te gebruiken voor ondergrondse toepassingen of toepassing op grondniveau (regenputten, plintpleister, fundering, betonplaat,vensterbanken op grondniveau) Door de toevoeging van tras aan cement/mortel, versterken we de ademende kwaliteiten van het cement. De toevoeging van cement zorgt voor een snellere droging in vergelijking met kalkmortel. Opgelet: deze trascement dient nog vermengd te worden met natuurzand! Verpakt in zakken van 25 kg. Kleur: grijs

Meer informatie »

Metselmortel

Metsen doen we niet met cementmortels maar met kalkmortels. In tegenstelling tot de klassieke mortels op basis van cement, zorgen kalkmortels met toevoeging van tras voor een meer dampopen verbinding tussen de stenen. Dit kadert volledig in onze filosofie om een volledige dampopen structuur te verkrijgen van het gebouw.

Tras is hier in tegenstelling tot cement, het bindmiddel dat zorgt voor de stevigheid en het uitharden, maar in dit geval met een ademende structuur. Deze ademende structuur wordt verkregen dankzij de poreusheid van dit gemalen vulkanisch gesteente, tras genaamd. De toevoeging van tras zorgt voor een verbinding die meer elastisch is.

Tras wordt toegevoegd aan zowel kalk- als cementmortels.
> Een kalkmortel met tras, bevat tras en kalk
> Een cementmortel met tras, bevat tras en cement

Traskalkmortel mag dan wel ietsje trager uitharden dan gewone mortel, dit heeft dan wel als voordeel dat hij langer vormbaar is bij de verwerking.

Bovendien is een mortel op basis van tras meer elastisch, en geeft deze niet dezelfde agressieve verbinding tussen de stenen, zoals cement. Bijgevolg is recupereren van stenen dus gemakkelijker.

Enkel daar waar een hoge vochtigheidsgraad is of op plaatsen onder het grondniveau gaan we toch mortel gebruiken op basis van cement, bij voorkeur met toevoeging van tras.

Cookies | Uw privacy | Ecobouwmaterialen is onderdeel van EXZO