Ecobouwmaterialen heeft voor u de volgende artikelen

Prijs op aanvraag

Tierrafino Contact Fijn - primer voor leemverf

Tierrafino Contact Fine is een hechtprimer voor leemverf. Deze vormt een hechtingslaag voor leemverf bij te gladde en niet-absorberende ondergronden in het interieur. Toepassing op gladde ondergronden als behangklare gipsplaat en ander plaatmateriaal, gladde gips-, kalk-, cement- en overige pleisters, beton, gladde baksteen en andere gladde bouwstenen. Vermijd gebieden waar er direct contact met water plaatsvindt. Een damp-open primer, die bijdraagt aan de vochtregulatie. Contact fine primer is eenvoudig te verwerken met kwast of roller. Verkrijgbaar in potten van 1L en 5L. Verbruik: ca 0.1 liter/m²

Meer informatie »

Prijs op aanvraag

Tierrafino Dry-Paint - leemverf in poedervorm

De Dry-Paint van Tierrafino is een droge leemverf voor binnenmuren en plafonds. De verf in poedervorm wordt aangeboden in wit. Als je liever geen witte muren hebt, niet getreurd. Via ons kan je namelijk ook pigmentflesjes kopen waarmee je deze sterke witte leemverf kunt kleuren naar eigen wens. Laat je creativiteit de vrije loop! Deze verf heeft nog een ander groot voordeel: ze is onbeperkt houdbaar. Heb je redelijk wat leemverf over? Gooi deze niet weg want je kan ze tot in de eeuwigheid bewaren tot het moment dat je beslist om alles opnieuw te verven. Hoe je ze verwerkt op de muren kies je zelf. Je kan ze ruw aanbrengen voor een natuurlijk effect. Of je kan ze in drie tot vier lagen bezetten om een gladder en egaler uitzicht te bekomen. Deze leemverf is beschikbaar in potten van 2 en 8 kg. Per kg verf kan je ongeveer 12 m² bezetten in één laag. Per kg verf dien je 1,5 L water te mengen. De Dry-Paint kan je verwerken op alle ondergronden die bewerkt kunnen worden met een muurverf. Niet toepasbaar op muren die in direct contact staan met water.

Meer informatie »

Prijs op aanvraag

Tierrafino I-Paint - leemverf zonder acryl

Tierrafino I-Paint is een natuurlijke en decoratieve leemverf voor wanden en plafonds in het interieur. Deze leemverf is extreem dampopen, bevat geen oplosmiddelen en is zo natuurlijk mogelijk van samenstelling. Deze verf bestaat voor het grootste deel uit leempoeder met een toevoeging van zand en vertoont een fijne zachte structuur. . De I-Paint is makkelijk zelf te verwerken met kwast of roller en zit kant-en-klaar in een emmer. Verdunnen met water kan aangezien de verf vrij is dik van structuur. Zeer gladde, niet of erg absorberende oppervlakken vragen om een behandeling vooraf met Tierrafino Contact Fine. Deze verf komt in 8 basiskleuren die je onderling kan mengen. Deze leemverf is beschikbaar in potten van 0.75, 5 en 10 L. Dover wit is verkrijgbaar in potten van 10 L. Verbruik: Ca. 0,125 l/m² per laag. In de meeste gevallen zijn twee lagen voldoende (=0,25 l/m²).

Meer informatie »

Prijs op aanvraag

Tierrafino T-Paint - stucverf met textuur op leembasis

De T-Paint van Tierrafino is een droge leemverf met een grovere structuur dan de I-Paint. De ruwere structuur wordt bekomen door toedoen van grotere korrels zand in de verf. Hierdoor zullen de geverfde muren een korreligere structuur krijgen, wat resulteert in een prachtig, meer natuurlijk, uiterlijk. De leemverf heeft dezelfde eigenschappen als leem: dampopen, vochtregulerend en draagt bij aan een gezond binnenklimaat. De T-Paint kan worden toegepast op zowel ruwe als vlakke oppervlaktes. Je kan deze leemverf aanbrengen op verschillende manieren: met een roller, verfborstel... Meestal hoef je deze verf maar in één laag aan te brengen. Deze T-Paint wordt verkocht in droge poedervorm in emmers. Je maakt ze klaar voor verwerking door er enkel nog water aan toe te voegen. Deze leemverf bieden we aan in emmers van 1kg, 6kg en 12,5kg. Reken qua verbruik op ongeveer 0,7 kg/m²

Meer informatie »

Leemverf

Leemverf is het alternatief voor een gewone verf om een warme, heel fijnkorrelige look te verkrijgen op een muur of plafond. Zijn meest bijzondere eigenschap is zijn opvallende dampopen karakter. De perfecte verf om een ademende structuur te bekomen en behouden.

Leemverf bestaat enkel uit natuurlijke materialen en bevat geen oplosmiddelen.
Het voornaamste bestanddeel is hier het 100% natuurlijke leempoeder.

Deze I-Paint is een van de weinige échte leemverven op de Belgische markt.

Toepasbaar op:
- leempleisters & leemstenen
- gipsplaten & gipspleisters
- luchtkalkpleisters & silicaatplaten
- Pavatex houtwolplaten & Pavaroom afbouwplaten
- bakstenen
- Isohemp kalkhennepblokken & kalkhennepstuc
- ruw hout zoals dakbalken of ruwe planchetten in het interieur

De basiskleuren worden gevormd door een variatie van de verschillende tinten van lemen en zanden. Zijn natuurlijke oorsprong zorgt voor typische warme aardse kleuren. Door toevoeging van pigmenten kunnen hier nog variaties op bekomen worden.

De I-Paint is makkelijk zelf te verwerken met kwast of roller en zit kant-en klaar in een emmer. Eventueel verdunnen met water mag, de verf is nogal dik van structuur. Hierdoor kan je naar wens structureren (met kwast) of roller voor een egaler uitzicht. Zeer gladde, niet-of erg absorberende oppervlakken vragen om een behandeling vooraf met Tierrafino Contact Fine.

Plaatsing:

Wrijf de eerste laag verf in de hoeken uit met een kleine verfrol, voor de grote oppervlakken gebruik je best een vachtroller. Als je een grote blokkwast gebruikt krijg je de structuur van de kwast op je muur, dit kan je natuurlijk doen als je die structuur terug wil zien. Ga na enkele minuten nog eens over de eerste laag met de vachtroller om de structuur te verfijnen. Let er wel op dat je voor het aanbrengen van de tweede laag 6 uur tussen laat om te drogen. De tweede laag breng je op dezelfde manier aan als de eerste laag. De droogtijd van I-paint is ongeveer 2 tot 6 uur.

Cookies | Uw privacy | Ecobouwmaterialen is onderdeel van EXZO