Ecobouwmaterialen heeft voor u de volgende artikelen

Prijs op aanvraag

Kurk ondervloer - gewafeld - 4 mm

Gewafelde ondervloerkurk op rol bieden we aan met een dikte van 4 mm. Het opgerolde kurkvel is 25 meter lang en 1 meter breed. Met andere woorden kan je per rol een oppervlakte van 25 m² voorzien van een ondervloer. De gewafelde vorm van de kurk zorgt ervoor dat storende geluiden nog meer ingeperkt worden. De vellen bestaan uit ongebrand kurkgranulaat van ongeveer 2 - 4 mm dat gebonden is met polyurethaan. Deze gewafelde kurkvellen kunnen enkel als ondervloer dienen bij harde bevloeringen. Naast isolerende kurkplaten en -korrels bieden we ook dunnere vellen ondervloerkurk aan. Deze worden handig verpakt op rol. De soort afwerkingsvloer, hard of zacht, hangt af van de densiteit van de kurk. Kurkisolatieplaten zijn 100 % natuurlijk, en gemaakt van de hernieuwbare bast van de kurkeik. Kurk is dampopen en vormt daardoor een ideale isolatielaag. Naast de thermische isolatie heeft kurk ook een groot vermogen om akoestisch te isoleren.

Meer informatie »

Prijs op aanvraag

Kurk ondervloer - hoge densiteit - 1-6 mm

De ondervloerkurk met hoge densiteit (190 kg/m³) bieden wij aan in volgende diktes: 1, 2, 3, 4, 5 en 6 mm. Het aantal m² per rol hangt af van de dikte: 1 mm dikte = 160 m² en 6 mm = 27 m². Het is dan ook logisch dat de dikte van de kurkvellen recht evenredig is met de (geluids)isolerende kwaliteiten. De kurkrollen bestaan uit 90% ongebrande kurkkorrels van 1 tot 2 mm en 10% bindmiddel op basis van polyurethaan. Naast isolerende kurkplaten en -korrels bieden we ook dunnere vellen ondervloerkurk aan. Deze worden handig verpakt op rol. De soort afwerkingsvloer, hard of zacht, hangt af van de densiteit van de kurk. Kurkisolatieplaten zijn 100 % natuurlijk, en gemaakt van de hernieuwbare bast van de kurkeik. Kurk is dampopen en vormt daardoor een ideale isolatielaag. Naast de thermische isolatie heeft kurk ook een groot vermogen om akoestisch te isoleren.

Meer informatie »

Prijs op aanvraag

Kurk ondervloer - lage densiteit - 2-3 mm

De ondervloerkurk met lage densiteit (140 kg/m³) bieden wij aan in diktes van 2 en 3 mm. Elke rol bevat 30 m² kurk, ongeacht de dikte van de kurkvellen. Het is dan ook logisch dat de dikte van de kurkvellen recht evenredig is met de (geluids)isolerende kwaliteiten. De kurkrollen bestaan uit ongebrande kurkkorrels van 2 tot 4 mm en bindmiddel op basis van polyurethaan. Naast isolerende kurkplaten en -korrels bieden we ook dunnere vellen ondervloerkurk aan. Deze worden handig verpakt op rol. De soort afwerkingsvloer, hard of zacht, hangt af van de densiteit van de kurk. Kurkisolatieplaten zijn 100 % natuurlijk, en gemaakt van de hernieuwbare bast van de kurkeik. Kurk is dampopen en vormt daardoor een ideale isolatielaag. Naast de thermische isolatie heeft kurk ook een groot vermogen om akoestisch te isoleren.

Meer informatie »

Prijs op aanvraag

Kurk ondervloer - rubberkurk - 2-3 mm

Naast ondervloeren uit pure kurk bieden we ook rubberkurk ondervloeren met lage densiteit (140 kg/m³) aan. Ook hier zijn de diktes gelimiteerd tot 2 en 3 mm. Het aantal m² per rol hangt af van de dikte: 2 mm dikte = 23 m² en 3 mm = 15 m². De rubberkurkrollen bestaan uit ongebrande kurkkorrels van 0,5 tot 1 mm, gevulkaniseerde gerecycleerde rubber en bindmiddel op basis van polyurethaan. Naast isolerende kurkplaten en -korrels bieden we ook dunnere vellen ondervloerkurk aan. Deze worden handig verpakt op rol. De soort afwerkingsvloer, hard of zacht, hangt af van de densiteit van de kurk. Kurkisolatieplaten zijn 100 % natuurlijk, en gemaakt van de hernieuwbare bast van de kurkeik. Kurk is dampopen en vormt daardoor een ideale isolatielaag. Naast de thermische isolatie heeft kurk ook een groot vermogen om akoestisch te isoleren.

Meer informatie »

Kurk ondervloer

Een kurken ondervloer voor bijvoorbeeld laminaat of parketvloer zorgt voor een grote verbetering in zowel warmte als geluidsisolatie.
Het pluspunt aan deze oplossing, een ondervloer van kurk, is dat het tevens heel gemakkelijk oneffenheden in de ondervloer kan wegwerken.
Andere voordelen zijn de volgende:
- uw vloer wordt warmer
- de vloer wordt stiller
- extra loopcomfort
De sterkste eigenschap van kurk is het enorm duurzame karakter van dit materiaal.
Moet normaliter niet vervangen, neemt niet af in isolatiewaarde en is bovendien erg milieuvriendelijk

Cookies | Uw privacy | Ecobouwmaterialen is onderdeel van EXZO